Kirtan op 17 oktober is geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.
Kies een taal | EnglishEngels

Inzamelingsactie voor Stichting SOS

Enkele vrijwilligers van de Stichting ShriSSWF hebben het initiatief genomen om een van de humanitaire doelstellingen van onze stichting tot uitvoer te brengen.

ShriSSWF en SOS (Stichting Ondersteuning Sovata in Roemenië)

Deze vrijwilligers hebben een kledingbeurs georganiseerd in het Brabantse Breda. Het was een hele organisatie om dit op poten te zetten en te promoten. Het publiek is opgeroepen hun overtollige herfst- en winterkleding in te leveren en te koop aan te bieden op deze dag. Het aantal inschrijvingen oversteeg elke verwachting en de 2e hands kledingbeurs werd goed bezocht. In totaal werden die dag 3.500+ kledingstukken ingeleverd. Een deel van o.a. deelnemerskosten en opbrengst van verkochte kleding werd gedoneerd aan ShriSSWF. Het was keihard werken. Na afloop van deze kledingbeurs werden de overgebleven kledingstukken, in overleg met de deelnemer, gedoneerd aan een goed doel. Er waren veel deelnemers die ook vooraf hebben aangegeven de kleding na afloop aan een goed doel te willen schenken. Dit goede doel is de Stichting Ondersteuning Sovata (SOS) geworden. Deze stichting is opgericht in 2007 en heeft een grote inzamelhal in Oud Beyerland. Vanuit het hele land worden goederen, waaronder veel kleding, schoenen, dekens en voedsel daar aangeleverd. Maar ook allerlei andere zeer benodigde artikelen worden daar ingezameld.

De stichting SOS heeft een wensenlijst waarop dit staat aangegeven. De armoede in de plaats Sovata te Roemenië is niet te beschrijven. De armste daar zijn meestal Roma’s en zij moeten leven in mensonterende omstandigheden. Er wordt een weeshuis in Sovata ondersteund waar op dit moment 158 kinderen wonen in de leeftijd van 2 t/m 18 jaar. De scholen worden voorzien van schoolmaterialen. Het ziekenhuis, de wijkarts en de thuiszorg worden voorzien van broodnodige apparatuur, medicatie etc. Twee maal per jaar, in april en oktober, rijdt een 14 meter lange vrachtwagen, gesponsord door VAT logistiek, volgeladen naar Sovata. Afgelopen oktober was de vrachtwagen gevuld met ruim 800 bananendozen, 26 fietsen en een ongelooflijke hoeveelheid pakketten en losse bundels. Er werden 185 gezinnen bezocht door de vrijwilligers van stichting SOS. Een groep van 13 vrijwilligers reisden daar zelf naar toe om de gezinsdozen, pakketten en voedselbonnen uit te delen. Dit is ontzettend nodig voor deze mensen om de barre winter die weer voor de deur staat door te komen. Ze moeten veelal in krotten leven, zonder water, stroom, op de aarde vloer. De kleding welke is gedoneerd door ShriSSWF naar Stichting Ondersteuning Sovata is in dankbaarheid aangenomen. Hieruit blijkt dat seva in allerlei vormen mogelijk is. Wanneer een idee goed tot uitvoer wordt gebracht kunnen daar veel behoeftige mensen door geholpen worden en daarvan zijn er helaas erg veel op de wereld. Wie weet hoe dit kleding initiatief zich verder zal ontwikkelen? We hopen dat er in de toekomst meer van zulke projecten zullen worden georganiseerd, waar onze armste medemensen door worden geholpen.

Kijk voor meer informatie over Stichting SOS op www.stichtingsovata.nl

Interessante columns

column Mata Durga

Mata Durga: de grote Moeder Godin ~ door ShriSSWF

Durga is dus een incarnatie van Parvati en belichaamt de afschrikwekkende kant van de zachtaardige Parvati. Durga kwam niet als baby maar volgroeid, als volwassene, ter wereld, klaar om de strijd met demonen aan te gaan. Durga wordt meestal afgebeeld... Lees verder »

column Dierenleed

Dierenleed ~ door ShriSSWF

Tegenwoordig is bij de meeste mensen bijvoorbeeld de verschrikking van de ‘foie gras’ wel bekend. Ook dierproeven omwille van het testen van medicatie of andere producten zijn een bekend voorbeeld van dieruitbuiting in de huidige tijd. Er sterven... Lees verder »