Heel veel jongeren weten niet wat spiritualiteit inhoudt. Daarom houden zij zich er ook niet mee bezig. Sommige jongeren hebben er toch wel behoefte aan. Maar wat doen zij dan om aan deze behoefte te voldoen? Een aantal gaat zich meer verdiepen in hun geloof. Maar op welke manier? Ze bezoeken satsangs en lezen boeken, maar dat blijkt niet altijd genoeg te zijn.

Met zijn allen aan iets bezig zijn wat goed is voor jezelf is ook goed voor de mensen om je heen.

De praktijk in Prashanti Nilayam is eigenlijk een leidraad die wij kunnen volgen. Shri Sathya Sai Baba zei ooit tegen Zijn studenten: ‘Jullie zijn de toekomst.’
Wij jongeren zijn de toekomst. Als wij nu geen weet hebben van ons geloof, hoe kunnen wij dat dan voortzetten? Het is dus heel belangrijk om nu al kennis op te doen voor later.

Shri Satyam Sai World Foundation heeft ook een jongerengroep. Dit is in het leven geroepen voor jongeren vanaf 16 tot en met 35 jaar. Het doel van de jongerengroep is dat jongeren meer over het geloof kunnen leren door middel van studiekringen en om hen meer bij spirituele activiteiten te betrekken.

Een activiteit die heel interessant is voor jongeren is het jongerendebat. Hierbij worden een aantal stellingen besproken die te maken hebben met spiritualiteit. De jongeren kunnen hier hun eigen mening kwijt. Zij kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe zij spiritualiteit toepassen in hun dagelijks leven. Er wordt uitgebreid gediscussieerd over spirituele onderwerpen. Het mooie hieraan is dat iedereen zijn eigen mening kan geven want iedereen wordt gerespecteerd. Iedereen voelt zich binnen de groep gelijk behandeld.

Natuurlijk organiseert de jongerengroep ook ontspanningsactiviteiten. Dit om een goede onderlinge sfeer te ontwikkelen.
De discipline die in Prashanti Nilayam onder jongeren aanwezig is, kunnen wij ook hier op de maandelijkse kirtan creëren. Wij jongeren zullen elkaar hierin moeten ondersteunen. Als wij elkaar motiveren dan zal het een stuk leuker zijn. Met zijn allen aan iets bezig zijn wat goed is voor jezelf is ook goed voor de mensen om je heen.

Tags: jongeren spiritualiteit