Twee engelen die samen reisden stopten om te overnachten in het huis van een rijke familie. De familie was onbeleefd en weigerde de engelen te laten verblijven op de kamer in het gastenhuis. In plaats daarvan werden de engelen naar de koude kelder gestuurd. Terwijl ze hun bed maakten op de harde vloer, zag de oudste engel een gat in de muur en repareerde het. Toen de jongste engel vroeg waarom, antwoordde de oudste engel: “De dingen zijn niet altijd wat ze lijken.”

Verhalen zeggen vaak meer dan een theoretische uitleg. Ze maken dingen duidelijk zonder dat het aan jou of jouw situatie gebonden is, het zijn gewoon herkenbare dingen in ieders leven. Een kort verhaal hierover inspireert, zet aan tot denken of ontroert....

De volgende nacht kwamen de twee engelen aan bij het huis van een zeer arme, maar gastvrije boer en zijn vrouw. Na het delen van het kleine beetje voedsel dat ze hadden, liet het paar de engelen slapen in hun bed, waar ze van een goede nachtrust konden genieten. Toen de volgende ochtend de zon opkwam, troffen de engelen de boer en zijn vrouw in tranen. Hun enige melkkoe, die hun enige bron van inkomsten was, lag dood in de wei. De jongste engel was heel boos en zei tegen de oudste engel: “Hoe kon je dit laten gebeuren? De eerste man had alles en toch hielp je hem!” zei hij beschuldigend. “En de tweede familie had bijna niets, maar was bereid alles te delen, en laat je hun koe doodgaan.” “Dingen zijn niet altijd wat ze lijken,” antwoordde de oudste engel. “Toen we in de kelder van het eerste huis waren, zag ik dat er goud was opgeslagen in de muur. Omdat de eigenaar zo geobsedeerd was door hebzucht en niet bereid was om zijn geluk te delen, heb ik de muur afgesloten zodat hij het goud niet meer zou vinden. De vorige nacht toen we sliepen in het boerenbed, kwam de engel des doods zijn vrouw halen. In plaats daarvan gaf ik hem de koe. Dingen zijn niet wat ze lijken.“ Soms is dat precies wat er gebeurt als dingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan. Als je deze overtuiging hebt, hoef je er alleen maar op te vertrouwen dat elke uitkomst altijd in jouw voordeel is. Ook al zie je dat niet meteen.

Tags: engelen