Seva Project Suriname 2023

banner Seva Project Suriname 2023

UPDATE (11/01/2024):

De Shri Satyam Sai World Foundation heeft het jaar 2023 afgesloten met het seva project: kerstpakketten voor Suriname! Het was een groot succes, mede dankzij alle geweldige donateurs. We willen dan ook iedereen enorm bedanken voor hun gulle bijdragen. Veel mensen hebben via de website en bankoverschrijving gedoneerd. (Helaas is het voor ons niet mogelijk om donateurs die via bankoverschrijving hebben bijgedragen persoonlijk per e-mail te bedanken, omdat wij niet over hun e-mailadressen beschikken.)

Het was een race tegen de klok, maar uiteindelijk is het gelukt. Dankzij twee ongelooflijk gulle anonieme donateurs hebben we maar liefst 1008 pakketten kunnen uitdelen. Deze pakketten waren bestemd voor bejaarden, mindervaliden en mensen die het echt moeilijk hebben. Het mooie was dat onze vrijwilligers deze pakketten persoonlijk bij de mensen thuis hebben afgeleverd. En niet alleen dat, ze zijn door heel Suriname gegaan, van bejaardentehuizen in Moengo tot kindertehuizen in Nickerie.

Een groepje vrijwilligers heeft ook geholpen met het inpakken van de pakketten en zorgde voor de logistieke planning. Het was zo hartverwarmend om te zien hoe blij iedereen was met deze pakketten. De vertegenwoordigers van de verschillende instellingen hebben namens iedereen hun dank uitgesproken aan onze donateurs en de organisatie.

Er is ook veel behoefte aan kleding, vooral zomerkleding voor alle leeftijden. Dit was echt een ervaring om nooit te vergeten en het laat zien hoeveel we samen kunnen bereiken!


Hieronder is een fotoreportage te zien van het project in Suriname.

UPDATE (06/12/2023):

Shri Satyam Sai World Foundation betuigt oprechte dank aan alle donateurs voor hun steun aan het Seva Project Suriname 2023. De bijdragen spelen een cruciale rol in het succes en de impact van dit project. Dank voor de vrijgevigheid en toewijding om een verschil te maken. Het project wordt in de decembermaand in Suriname verder gecoördineerd. U kunt op deze pagina toekomstige updates volgen.

Sai Ram,

‘Vasudhaiva Kutumbakam’

In de vedische traditie wordt gesproken over de Sanskriet-uitdrukking, ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ het betekent: De wereld is één familie. Hiermee worden niet alleen de mensen, maar alle levende wezens op aarde mee bedoeld. Shri Satyam Sai World Foundation heeft sinds de oprichting in het jaar 2003, deze universele waarheid erkent en omarmt. De activiteiten die wij organiseren zijn allen gebaseerd op deze kernwaarde.

Shri Satyam Sai World Foundation viert dit jaar haar 20-jarig bestaan! Reeds 20 jaar organiseren wij spirituele en humanitaire activiteiten voor het welzijn van iedereen, ongeacht godsdienst, ras of levensovertuiging. Met dankbaarheid in ons hart kijken wij terug naar 20 mooie en gezegende jaren waarin de stichting samen met alle vrijwilligers de kans heeft gekregen om seva (onbaatzuchtige dienstverlening) voor de wereld te doen.

Wij gaan alweer richting het einde van het jaar, de feestdagen en het Kerstfeest komen langzaamaan in zicht. Met de feestdagen denken wij al snel aan gezelligheid, lekker eten, feest met familie en vrienden. Toch is dat voor veel mensen in armoede helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Om de armen en kwetsbaren te helpen tijdens de feestdagen, gaat Shri Satyam Sai World Foundation een humanitaire actie starten in Suriname. Zoals jullie waarschijnlijk weten gaat het economisch niet goed in het land, er heerst veel armoede en velen hebben nauwelijks te eten. Wij gaan kerstpakketten uitdelen aan bejaardentehuizen, kindertehuizen, en aan arme en hulpbehoevende mensen, zodat ook zij fijne feestdagen kunnen vieren.

Deze kerstpakketten, met een waarde van €54,- per pakket, zullen o.a. bestaan uit:

 • Rijst
 • Bloem
 • Gele erwten
 • Bruine bonen
 • Zonnebloemolie
 • Broodbeleg
 • Suiker
 • Zout
 • Lokale voedsel zoals uien, knoflook, aardappelen, bananen, cassave en groenten
 • Pijnstillers zoals paracetamol
 • Verzorgingsmiddelen zoals zeep, tandpasta, luiers (voor ouderen en gehandicapten)
 • Een kerstcadeau voor de kinderen
 • Iets lekkers

Wij willen vragen of u met ons (een deel van) één of meerdere kerstpakketten wilt doneren. Uw steun is zeer welkom.

Wij waarderen het als u deze pagina deelt, samen kunnen wij zoveel mogelijk mensen helpen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Shri Satyam Sai World Foundation.

Doneer een Kerstpakket

Het donatieformulier is gesloten. Er kan niet meer gedoneerd worden voor dit Seva project.