Over naar wat? Wij stappen over naar duurzaam.
Het komt de laatste jaren steeds meer in het nieuws, maar wat is duurzaamheid eigenlijk? Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie zoveel mogelijk met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.
Elke maand organiseert de Shri Satyam Sai World Foundation kirtans in Baarn waar prachtige bhajans worden gezongen. Van zingen krijg je trek, dus na de dienst krijgt iedereen drinken en een heerlijke maaltijd. Een maaltijd geheel bereid door onze eigen vrijwilligers. Sinds oktober 2017 worden deze maaltijden niet meer geserveerd op wegwerpbordjes.
Plastic vergaat niet en moet dus verwerkt worden. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar het plastic dat wij weggooien wordt verwerkt over de hele wereld. Jammer genoeg wordt er ook veel plastic gedumpt in de oceanen. Schrikbarend, de mensheid gooit per jaar minstens 5 miljoen ton aan plastic in de oceanen, 5 miljoen ton! (Bron: artikel WNF plastic soep: het probleem.)
Iedereen kan zijn of haar voetafdruk op deze aarde verkleinen door bewuste keuzes te maken.
De Shri Satyam Sai World Foundation draagt dan ook graag haar steentje bij aan een beter wereld.
Onze eerste stap is gezet….
De zon wordt al duizenden jaren en in menige cultuur als godheid vereerd. Zoals door de Azteken, de Grieken, de oude Egyptenaren en ook de hindoes. In India wordt de verpersoonlijking van de zon ‘Surya’ vereerd. Surya rijdt met zijn... Lees verder »
Iedereen die naar onze maandelijkse kirtans komt, weet dat aan het begin van de kirtan de Hanuman Chalisa wordt gereciteerd. De Hanuman Chalisa, een uit 40 tweeregelige strofen bestaand gedicht (chális betekent veertig) is in het Avadhi, de streektaal rondom... Lees verder »