ShriSSWF Kinderopvang

column Kinderen

Sinds 2010 worden de kinderen van 4 t/m 12 jaar tijdens de maandelijkse kirtan opgevangen in een aparte ruimte binnen het kirtan gebouw. Het doel van de opvang bij de Shri Satyam Sai World Foundation is kinderen op een veilige en ontspannen manier, in een sfeer van samenwerking en respect op te vangen. Graag vertellen wij wat er in de opvang tijdens de kirtan allemaal met de kinderen wordt gedaan.

Leeftijdsgroepen

Er is voor gekozen om de kinderopvang te splitsen in twee groepen om zo meer rekening te houden met de interesses en ontwikkelingsniveaus van de kinderen. Beide groepen worden begeleid door een volwassene.

  • De eerste groep is van 4 t/m 8 jaar.
  • De tweede groep is vanaf 9 jaar t/m 12 jaar.

Educatie en Educare

Aan het begin van elk jaar kiezen de kinderen de gespreksonderwerpen uit waar ze meer over willen weten. Ook geven ze aan wat ze willen leren en doen qua activiteiten zoals spelletjes, knutselen. Zo zorgen wij ervoor dat de kinderen altijd nieuwe dingen leren die ze graag willen leren. De gespreksonderwerpen zijn van spirituele en religieuze aard.

Enkele voorbeelden zijn:
Het leven van Sri Sathya Sai Baba, Hanuman, Jezus, Boeddha en nog vele andere interessante 
onderwerpen.

De nadruk ligt niet op educatie maar educare. Er zijn vijf waarden die zijn uitgedragen door Sri Sathya Sai Baba.
Deze zijn opgenomen in de gespreksonderwerpen:

– Liefde.
– Waarheid.
– Juist gedrag.
– Geweldloosheid.
– Vrede.

Enkele voorbeelden van wat wij op een avond doen:
kringgesprekken, naar verhalen luisteren, zingen,spelletjes spelen, knutselen en het vooral het gezellig hebben met elkaar.

Praktische informatie:

Meld je kind aan bij de opvangruimte.

Van 18:30 tot 18:45 uur Inlooptijd
Van 19:00 tot 21:15 uur Kinderprogramma
Van 21:00 tot 21:15 uur Einde programma

Je kind komt naar je toe in de zaal. De jongste kinderen worden naar hun ouders gebracht door begeleiding van de opvang.

Voor, tijdens en na de kirtan is de ruimte alleen toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.

De opvang is niet verplicht maar vrijblijvend.

Interessante columns

column Eenheid in verscheidenheid

Eenheid in verscheidenheid ~ door ShriSSWF

Bhagavan Sri Sathya Sai Baba over Eenheid Swami houdt niet van het woord religie, dat vaak verkeerd wordt gebruikt. Religie moet een hulp zijn om godsrealisatie te bereiken. Maar mensen creëren enge hokjes waardoor gevoelens ontstaan als: “Ik ben ... Lees verder »

column Ganesha

Ganesha Chaturthi ~ door ShriSSWF

Hij wordt aanbeden als God van de wijsheid, goed geluk en verdrijver van obstakels. Dit feest wordt gevierd tijdens de maand Bhádrapada of Bhado “de zesde maand”, en vangt aan op de shukla chaturthi, oftewel de vierde dag van de wassende maan. D... Lees verder »

Sri Sathya Sai Baba over Educare:

“Educatie heeft twee aspecten. De eerste is gerelateerd aan externe en wereldse educatie, welke niet meer is dan het verwerven van boekenkennis. In de moderne wereld vinden we wat dit betreft veel mensen die goed bedreven en hoog gekwalificeerd zijn. Het tweede aspect dat bekend staat als educare is gerelateerd aan de menselijke waarden. Het woord educare betekent het uitdragen wat van binnen komt. Menselijke waarden zijn latent aanwezig in elk mens; deze kan niet van buitenaf verworven worden. Ze moeten van binnenuit vrijgemaakt worden. Educare betekent het uitdragen van menselijke waarden. “Uitdragen” betekent dat het vertaald moet worden naar actie. “

– 25 September 2000