Kirtan op 19 september is geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.
Kies een taal | EnglishEngels

The Seva Food Delivery

The Seva Food Delivery

Toen het COVID-19 virus uitbrak konden we ons niet voorstellen dat het zo erg zou worden. Niet alleen in China maar over de hele wereld, waaronder Nederland. Wie had er gedacht dat de wereld in lockdown zou gaan? Geen bezoekjes aan familie en vrienden, werken vanuit huis, het sluiten van de scholen en dus ook geen georganiseerde kirtans meer kunnen bijwonen. Wat eerst normaal was, is nu niet zo normaal meer.

Boodschappen Service

De kirtan bezoekers van de Shri Satyam Sai World Foundation bestaan voor een groot deel uit senioren. Een kwetsbare doelgroep, die wij graag willen steunen in deze onzekere tijd.
Voor hen is het risicovol om supermarkten te bezoeken en dus is eenmalig de Boodschappen Service gelanceerd. De bezorgdienst bestond uit een team van vrijwilligers.

The Seva Food Delivery

Na dit succes is er een nieuw project gelanceerd voor kwetsbare mensen, namelijk The Seva Food Delivery. Men kon geheel kosteloos een vegetarische maaltijd bestellen via de website. Het project kwam onder de aandacht bij veel mensen. Het nieuws werd volop gedeeld op social media en andere kanalen. Het was zelfs op de radio! Vanaf dit moment stroomde de bestellingen binnen. Met veel liefdevolle devotie is een team met vrijwilligers gestart met koken. Hierbij werden mondkapjes en handschoenen gedragen en de 1,5 meter richtlijnen in acht genomen.

Verloop van de dag

Vroeg in de ochtend van zaterdag 11 april 2020 werden de eerste voorbereidende werkzaamheden verricht; groenten wassen en snijden, rijst koken en routes werden uitgedeeld. Rond 13:00 uur gingen de chauffeurs met alle maaltijden op stap. Van Groningen tot Limburg! Begin van de avond zijn de laatste pakketten bezorgd. In totaal werden er 125 pakketten bezorgd. Helaas konden we onze trouwe kirtan bezoekers uit België niet voorzien van een maaltijd, omdat de grenzen gesloten waren. De vegetarische maaltijden zijn met veel vreugde en dankbaarheid in ontvangst genomen.

Herhaling van project

Op 15 augustus 2020 wordt het project opnieuw gelanceerd. We hebben er zin in!

#Stay safe

Interessante columns

column Pinksteren en Goede Vrijdag

Goede Vrijdag: de kruisiging van Jezus ~ door ShriSSWF

De kruisiging van Jezus volgens het evangelie van Mattheüs. Mattheüs  27: 27-56 De soldaten van de prefect1 namen Jezus mee naar het pretorium2 en verzamelden de hele cohort3 om hem heen. Ze kleedden hem uit en deden hem een scharlakenrode mantel ... Lees verder »

Het taoïsme

Het taoïsme ~ door ShriSSWF

De ideale klassieke taoïstische geleerde wordt meestal voorgesteld als een kluizenaar en een mystieke individualist. Later heeft het taoïsme ook religieuze trekken aangenomen. Volgens het taoïsme is alles in een perfecte harmonie, een harmonie die... Lees verder »