Kirtan op 19 december is geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.
Kies een taal | EnglishEngels

The Seva Food Delivery

The Seva Food Delivery

Toen het COVID-19 virus uitbrak konden we ons niet voorstellen dat het zo erg zou worden. Niet alleen in China maar over de hele wereld, waaronder Nederland. Wie had er gedacht dat de wereld in lockdown zou gaan? Geen bezoekjes aan familie en vrienden, werken vanuit huis, het sluiten van de scholen en dus ook geen georganiseerde kirtans meer kunnen bijwonen. Wat eerst normaal was, is nu niet zo normaal meer.

Boodschappen Service

De kirtan bezoekers van de Shri Satyam Sai World Foundation bestaan voor een groot deel uit senioren. Een kwetsbare doelgroep, die wij graag willen steunen in deze onzekere tijd.
Voor hen is het risicovol om supermarkten te bezoeken en dus is eenmalig de Boodschappen Service gelanceerd. De bezorgdienst bestond uit een team van vrijwilligers.

The Seva Food Delivery

Na dit succes is er een nieuw project gelanceerd voor kwetsbare mensen, namelijk The Seva Food Delivery. Men kon geheel kosteloos een vegetarische maaltijd bestellen via de website. Het project kwam onder de aandacht bij veel mensen. Het nieuws werd volop gedeeld op social media en andere kanalen. Het was zelfs op de radio! Vanaf dit moment stroomde de bestellingen binnen. Met veel liefdevolle devotie is een team met vrijwilligers gestart met koken. Hierbij werden mondkapjes en handschoenen gedragen en de 1,5 meter richtlijnen in acht genomen.

Verloop van de dag

Vroeg in de ochtend van zaterdag 11 april 2020 werden de eerste voorbereidende werkzaamheden verricht; groenten wassen en snijden, rijst koken en routes werden uitgedeeld. Rond 13:00 uur gingen de chauffeurs met alle maaltijden op stap. Van Groningen tot Limburg! Begin van de avond zijn de laatste pakketten bezorgd. In totaal werden er 125 pakketten bezorgd. Helaas konden we onze trouwe kirtan bezoekers uit België niet voorzien van een maaltijd, omdat de grenzen gesloten waren. De vegetarische maaltijden zijn met veel vreugde en dankbaarheid in ontvangst genomen.

Herhaling van project

Op 15 augustus 2020 wordt het project opnieuw gelanceerd. We hebben er zin in!

#Stay safe

Interessante columns

column Twee engelen

Twee engelen ~ door ShriSSWF

De volgende nacht kwamen de twee engelen aan bij het huis van een zeer arme, maar gastvrije boer en zijn vrouw. Na het delen van het kleine beetje voedsel dat ze hadden, liet het paar de engelen slapen in hun bed, waar ze van een goede nachtrust kond... Lees verder »

column Ayurveda

De essentie van Ayurveda ~ door ShriSSWF

Deze subtiele Aspecten die uiteindelijk voor het grofstoffelijke tastbare deel van de schepping zorgen zijn: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ruimte (Ether). Op hun beurt vinden we hen terug in vormen die wij in onze omgeving herkennen als de vijf elemen... Lees verder »