Kies een taal | EnglishEngels

Beleidsplan

header - Beleidsplan

De leringen van Sri Shirdi Sai Baba, Sri Sathya Sai Baba en de aanwijzingen van Shri Satyam Sai vormen onze leidraad bij het organiseren van alle activiteiten ter bevordering van de spirituele ontwikkeling van mensen. ShriSSWF is opgericht om onze activiteiten een formele status te geven.

Stichting ShriSSWF wil een organisatie zijn die:

1. De leringen van Sri Shirdi Sai Baba, Sri Sathya Sai Baba en Shri Satyam Sai uitdraagt
2. Spirituele, humanitaire en sociaal-culturele activiteiten ontplooit
3. Iedereen rust en ruimte biedt voor zijn/haar spirituele ontwikkeling
4. Voldoende en toegewijde sevaks en sevika’s (vrijwilligers m/v) aantrekt en opleidt

Het doel van de Stichting ShriSSWF is het opzetten en continueren van een organisatie ter bevordering van de universele waarden van de Sanatana Dharma op spiritueel, ethisch, sociaal, cultureel en humanitair vlak, voor een ieder, ongeacht ras, afkomst of overtuiging. Sanatana Dharma staat voor ‘de eeuwige waarden’ die het Bestaan, het Leven en de Evolutie dragen, zoals beschreven in de Vedische geschriften. Wij bidden allemaal tot dezelfde God, vanuit welk geloof je ook bidt. Hij zorgt voor iedereen. Maandelijks houden wij hiertoe een kirtan ofwel lofzang ter ere van God. Daarnaast organiseert ShriSSWF een aantal vaste activiteiten per jaar, zoals het Spiritueel Weekend.

Er is sprake van een ‘transitiefase’ naar een slagvaardige, toekomstvaste en professionele
vrijwilligersorganisatie die de missie van Shri Satyam Sai blijvend optimaal ondersteunt. De eerste stap hiertoe is het werven van vrijwilligers op alle niveaus, die vol enthousiasme en toewijding zich willen inzetten voor de Stichting.

Beloningsbeleid

De Stichting ShriSSWF hanteert geen beloningsbeleid. Alle vrijwilligers verlenen onbaatzuchtige diensten ten einde de groei van de organisatie te bevorderen.

Dit kan u ook interesseren

Sri Sathya Sai Baba over stilte, door ShriSSWF

Voordat je iets zegt DENK eerst na voor je het zegt; 1. Is het noodzakelijk? 2. Is het de waarheid? 3. Is het vriendelijk? 4. Kan je er iemand mee kwetsen? 5. Komt het ten goede van de stilte? De eerste stap in de Sadhana is de reiniging van de spraa... Lees verder »

column Ahimsa of geweldloosheid

Ahimsa of Geweldloosheid, door ShriSSWF

Vooral een innerlijke kwaliteit In onze uiterlijke wereld doen de mensen elkaar bewust en onbewust veel geweld aan. Willen wij hier op aarde in vrede en verzoening met elkaar leven dan is ahimsa naar de ander toe een onmisbare kwaliteit of noodzaak. ... Lees verder »