Wij allen zijn een, afkomstig van de familie van eenheid en wij zullen terugkeren naar de Bron. Wij behoren tot dezelfde familie. Wij zijn familie van elkaar.

~ Sri Shirdi Sai Baba

Een korte anekdote uit het leven van Shirdi Baba.

Op een namiddag was Mw. Tharkad klaar met het eten koken en legde het voedsel opzij. Juist op dat moment kwam er een erg hongerig uitziende hond haar huis binnen. Ze zag hoe slecht hij er aan toe was en gaf hem twee chapati’s (een soort roti). De hond schrokte ze met veel smaak naar binnen en ging weer weg. Die avond ging Mw. Tharkad naar Shirdi Baba voor darshan. Baba zei toen tegen haar: ”Moeder, ik ben tevreden met het voedsel dat je Mij vandaag hebt gegeven. Geef ieder hongerig wezen voedsel, het zal de alom aanwezige Heer bereiken. De chapati’s die jij gaf zijn door Mij opgegeten in de gedaante van die hond. Zie Mij in ieder wezen. Door hun honger te stillen, stel je Mij tevreden. Mijn echte volgelingen zijn zij die Mij niet alleen in dit lichaam zien maar in alle soorten lichamen.

Hiermee is duidelijk gemaakt dat Shirdi Baba alomtegenwoordig is en de inwoner is van alles dat beweeglijk en onbeweeglijk is.

Tags: alom aanwezigheid alomtegenwoordig anekdote God Shirdi Baba volgelingen